Revisie van uw E-Bike accu

Na de nodige kilometers fietsplezier komt er een moment dat de accu van uw elektrische fiets niet meer naar behoren zal presteren. De accu laadt dan niet meer goed op, waardoor de trapondersteuning van de elektrische fiets veel minder wordt of zelfs geheel wegvalt. In veel gevallen doet dit zich voor binnen drie jaar na aanschaf van uw e-bike.

De oorzaak hiervan is in veel gevallen de uitputting van de gebruikte NiMh, LI-lion of Li-Polymeer batterijen die zich in de behuizing van uw fietsaccu bevinden. De prijs van een nieuwe fietsaccu ligt gemiddeld rond de € 500. Dat is voor veel mensen een forse investering in verhouding tot de aanschaf van een geheel nieuwe elektrische fiets (€ 1.500 – € 2.500).

Daarom bieden wij u de mogelijkheid uw fietsaccu door ons te laten reviseren. Bij revisie van de accu gebruiken wij de bestaande behuizing en vullen deze met nieuwe hoogwaardige batterijen . Tegen beperkte kosten krijgt uw fietsaccu een tweede leven en bent u weer snel op weg!
Om de trapondersteuning dan weer naar wens te kunnen gebruiken, heeft u twee opties: een nieuwe fietsaccu aanschaffen, of revisie van uw huidige accu.

Voor beide kunt u bij ons  terecht: u kunt een volledig nieuwe accu bestellen, of u schakelt ons in om de accu van uw elektrische fiets te laten reviseren.

De accu van uw elektrische fiets laten reviseren

Wanneer u ervoor heeft gekozen om de accu van uw elektrische fiets door ons te laten reviseren, komt u met de accu naar ons toe. Na ontvangst sturen wij de accu op naar een revisiebedrijf daar wordt  de behuizing eerst schoongemaakt  en plaatsen ze vervolgens nieuwe hoogwaardige energiecellen. U kunt zelf kiezen voor gelijkwaardige energiecellen, of u kunt gaan voor meer krachtige energiecellen, die voldoen aan de nieuwste technologieën voor elektrisch fietsen.

Alles wordt weer aangesloten, de behuizing weer dicht gemaakt en u kunt de accu weer bij ons ophalen. U hoeft alleen  de gereviseerde accu alleen nog maar volledig op te laden. Als hij vol is zet u hem op uw fiets en u kunt weer op pad.

Bij de revisie van een fietsaccu komt nogal wat kijken. Er is behoorlijk wat technische kennis nodig om de nieuw geplaatste energiecellen op de juiste manier te verbinden met de printplaat. Door niet alleen ergens vervangende batterijen te bestellen, maar de accu van uw elektrische fiets te laten reviseren door een gespecialiseerd bedrijf, wordt er veel technische werk uit handen en hoeft u zelf niet meer aan de slag te gaan met de accu. Dat scheelt u zorgen. Daarnaast krijgt u 2 jaar garantie op de gereviseerde accu.

Het grootste voordeel van het reviseren van de accu van uw elektrische fiets, is dat u er veel geld mee bespaart in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe accu. Bij revisie wordt namelijk een deel van de bestaande accu, de behuizing, hergebruikt. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens minder belastend voor het milieu.

De energiecellen die we gebruiken bij het reviseren van uw  accu zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen voor betere prestaties van uw elektrische fiets. U kunt kiezen voor gelijkwaardige energiecellen, waarmee de actieradius van uw elektrische fiets hersteld wordt, of voor een nieuw soort energiecellen waarmee u langer door kunt fietsen.

Wilt u uw de accu van uw elektrische fiets door ons laten reviseren, informatie, neem dan contact met ons op.