Een fiets van de zaak, gezond geregeld!

Heeft u wel eens gedacht aan een fiets van de zaak? Dan bent u bij Buurstee Bike Center aan het juiste adres voor een bedrijfsfietsenplan op maat.

Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor het milieu, maar bevordert ook de gezondheid. En met de werkkostenregeling is een fiets van de zaak nu nog makkelijker geregeld. Zo stimuleer je werknemers voordelig en eenvoudig om naar het werk te fietsen. Met de WKR bepaal je nu zelf het budget voor een nieuwe fiets. Ook is het mogelijk voor fietsers om gebruik te maken van de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. De werkkostenregeling biedt tal van mogelijkheden om voordelig een nieuwe fiets aan te schaffen.

Begin 2015 zijn de wet- en regelgeving rondom vergoedingen aangepast. Waar je bij ‘het oude fietsplan’ rekening moest houden met 29 regels is de Werkkostenregeling (WKR) nu een stuk overzichtelijker. De Belastingdienst is soepeler geworden en er is nog maar één regel: werkgevers hebben 1,2% van de loonsom vrij te besteden.

Bovendien hoef je niet meer te verantwoorden dat een fiets daadwerkelijk voor woon-werk verkeer wordt gebruikt. Zo kan je eenvoudiger een nieuwe (elektrische) fiets schenken. Simpel. Buurstee Bike Center geeft een overzicht hoe je hiervan kan profiteren.

Hoge loonsom? Grote kansen!

1,2 % van de loonsom vrij te besteden

In de nieuwe werkkostenregeling mag je voor een groot deel zelf bepalen wat je aan je werknemers schenkt, zolang het budget onder 1,2% van de totale loonsom blijft. Zo hebben bedrijven met een grote loonsom veel mogelijkheden om fietsen te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld iedere medewerker voorzien van een volledig vergoedde ( elektrische) fiets.

Renteloze lening

Voordeel zonder vrije ruimte

Het rentevoordeel van een personeelslening voor de aanschaf van een (elektrische) fiets valt onder de nihilwaarderingen. Je kunt probleemloos een renteloze lening aanbieden en dit bijvoorbeeld terug laten betalen met de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. Zo genieten jouw medewerkers van optimaal voordeel.

Reiskostenvergoeding voor fietsers

Ook binnen een straal van 10 kilometer

Iedere medewerker mag onbelast een reiskostenvergoeding ontvangen van € 0,19 per kilometer. Ook op de fiets en binnen een straal van 10 kilometer. Zo kun je de vergoeding bijvoorbeeld gebruiken om een nieuwe fiets belastingvrij af te lossen.
Meer informatie vind u op de site van de belastingdienst