Altijd de wind mee

Altijd fietsen met de wind mee. Zo voelt het ook,fietsen op een elektrische fiets geeft een prettig gevoel, je komt niet bezweet aan op plaats van bestemming en je kunt grotere afstanden overbruggen. Voor ieder die van fietsen houdt of voor z’n werk een grotere afstand moet afleggen. Thuis of onderweg de accu opladen en u kunt er weer kilometers mee vooruit.

 

 


Elektrische fiets

De elektrische fiets stijgt enorm in populariteit, ze worden steeds moderner,stijlvoller,en sportiever.Steeds meer mensen pakken de elektrische fiets in plaats van de auto,bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, of als vrijetijdsbesteding.De kosten zijn 50x lager dan een auto. Bovendien is fietsen gezond, goed voor het milieu en u heeft altijd een parkeerplaats!

 

 

 


Voor jong en oud.

De elektrische fiets is ideaal. En niet alleen senioren kiezen voor een elektrische fiets.Tegenwoordig geniet jong en oud van dit o-zo-dankbare steuntje in de rug! Dit zie je ook weer terug in de modellen onder de elektrische fietsen, deze zijn verkrijgbaar in zowel sportief, trendy en stadsmodellen.

 

Welke Motor?

De motor van een e-bike kan op drie plaatsen van de fiets zitten: in het voorwiel, in het midden bij de trapas en in het achterwiel.

Achterwielmotor – licht, natuurlijk rijgedrag
Net als bij een gewone fiets, wordt bij een e-bike met achterwielmotor de fiets aangedreven door het achterwiel. Dit geeft dus de meest natuurlijke rijbeleving. Fietsen met de motor in het achterwiel hebben allemaal een derailleurversnelling. Dit maakt de fiets wat lichter en is ideaal voor langere toertochten. De open kettingkast vergt wel wat meer onderhoud.

Middenmotor – stabiel, veel ondersteuning
Bij een middenmotor ligt het zwaartepunt van de fiets in het midden, waardoor de fiets erg stabiel is. Deze motor drijft niet het wiel aan, maar de pedalen. Dit wordt als erg comfortabel ervaren. De fiets is meestal uitgevoerd met een dichte kettingkast en naafversnelling. De naaf, ketting en tandwielen slijten iets sneller doordat de ketting rechtstreeks wordt aangedreven. Oplossingen zijn er nu ook omdat er ook kettingen geleverd kunnen worden die 10.000 km mee  gaan. Wij kunnen u hierin adviseren.

Voorwielmotor – mooi design, onderhoudsarm
Bij deze uitvoering is de motor mooi verwerkt in het voorwiel. Meestal uitgevoerd met een dichte kettingkast en naafversnelling. Hierdoor is onderhoud bijna niet nodig. Doordat de motor vooraan zit, stuurt de fiets iets zwaarder. Een voorwielmotor is erg stil in gebruik, maar heeft iets minder ondersteuningskracht..

TIP: Maak altijd eerst een lange proefrit voordat u een e-bike koopt.
Let dan vooral op de ondersteuningskracht, het geluid, stabiliteit, wendbaarheid
en of u de fiets onder controle heeft.Bij ons kunt u fietsen testen met diverse motoren en aandrijfmogelijkheden.

 

DE ACCU EN ACTIERADIUS

De accu is uiteraard één van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets. Als u een e-bike koopt, kunt u allereerst letten op de plaats van de accu. Vaak zit deze onder de achterdrager, waarbij de accu ook eenvoudig uitneembaar is. Een uitneembare accu is extra handig bij het opladen. Als de accu in het frame is verwerkt, ligt het gewicht – net als bij een middenmotor – stabiel in het midden. Ook kan de accu, als een soort bidon, tussen zadel en frame zijn gemonteerd. Veel fabrikanten komen nu met de Intube accu,deze accu is in het frame gebouwd en kan eruit gehaald worden voor het opladen of tijdens vervoer van de fiets.

Ten tweede is het aantal wattuur (Wh) erg belangrijk. Hoe hoger het aantal wattuur, hoe verder u kunt fietsen zonder de accu op te laden. Dit is de zogenaamde actieradius. Een accu met een hoger wattage is vanzelfsprekend duurder dan een lager aantal. Bedenk daarom vooraf goed waar u uw fiets voor wilt gebruiken. Houdt u van lange fietstochten, dan is een hoger aantal wattuur prettig. Fietst u graag kortere stukjes, dan heeft u voldoende aan een lager aantal wattuur.

TIP: Bij vrijwel alle e-bikes is het mogelijk tegen meerprijs een
accu met een hoger aantal wattuur te kiezen.Kijk ook bij onze upgrade actie modellen

DE ONDERSTEUNING

Het principe van een elektrische fiets is, dat u ondersteuning krijgt terwijl u fietst. De mate van deze hulp kunt u zelf vanaf het stuur regelen. Op het display kunt u zien welke ondersteuning u gebruikt. Hoe meer ondersteuning, hoe meer energie van de accu wordt gevraagd. Sommige elektrische fietsen hebben een zogenaamde ‘walk assist’. Hierbij rijdt de fiets soepel mee aan de hand.

Bewegings- of krachtsensor

Het type ondersteuning bepaalt voor een groot deel de prijsklasse van een e-bike. De voordeligere e-bikes hebben een bewegingssensor, waarbij de ondersteuning start als de pedalen in beweging komen. Dit is een eenvoudigere techniek met een iets minder natuurlijke rijervaring en een iets lagere actieradius. Bij een e-bike met krachtsensor wordt de ondersteuning bepaald door de druk die u uitoefent op de pedalen. Zet u meer kracht, dan neemt de ondersteuning toe. Dit geeft een prettige, natuurlijke fietservaring. De techniek die hierbij wordt gebruikt is zeer geavanceerd en heel efficiënt. Dit heeft een positief effect op de actieradius.

 

Wij hebben in deze categorie de volgende merken:

batavus logo                                                                                       logo-bikkel-white